Koffie uit Brazilië

Koffie uit Brazilië.

De eerste koffieplanten werden in de 18e eeuw geplant door Francisco de Melo Palheta in de staat Para in het noorden van Brazilië. Vanuit Para werden de koffieplanten verspreid over Brazilië. Tot begin 19e eeuw was de koffie voornamelijk bestemd voor de interne markt. Dit veranderde door de vraag vanuit de Verenigde Staten en Europa.

Cerrado (de Minas) Arabica
Een kwalitatief goede koffie komt o.a. uit het Cerrado gebied in Minais Gerais. Dit is een gebied waar zowel kleinere plantages van ca. 2 hectare, als middelgrote van ca. 300 hectare voorkomen. De natte zomers en milde, droge winters, alsmede de ligging van de plantages op 800 tot 1300 meter hoogte maken dit gebied uitstekend geschikt voor koffie.

Mogiana Arabica
Dit gebied ligt deels in Minas Gerais en São Paolo. Ook dit gebied is door de ligging van de plantages en milde temperaturen een koffiegebied bij uitstek.

Kwaliteitsbeschrijving:
– NY (New York) 2/3
Dit specificeert de kwaliteit van de bonen naar de standaard van de  Green Coffee Association of New York. De term 2/3 verwijst naar het aantal defecten welke is toegestaan binnen de grenzen van het 2/3 type.

– Screen 17/18
Dit is een verwijzing naar de boongrootte. Deze bonen zijn groter dan screen 14/16.

– Fine cup
Een qua smaak zachte koffie

– Good cup:
Een qua smaak scherpe of harde koffie

Heeft u een specifieke (bonen) wens?

Of heeft u vragen over ons proces of levertijd?

Wij besteden veel aandacht aan onze koffieimport en -export en hebben door onze jarenlange ervaring de mogelijkheid om specifieke bonen wensen te kunnen vervullen. Vanzelfsprekend op basis van levermogelijkheden.

Laat ons via onderstaand contactformulier weten waar u naar op zoek bent, en wij zullen binnen één werkdag reageren.

+31 (0) 341 370371
Mail ons