Koffie uit Costa Rica

Koffie uit Costa Rica.

De geschiedenis van Costa Rica heeft een sterke link met koffie. Nadat Costa Rica onafhankelijk werd in het begin van de 19e eeuw heeft de regering koffiezaden geschonken aan geïnteresseerde boeren. Dit om door middel van koffieproductie de economie te steunen. Het plan werkte en door de export van koffie floreerde de economie. San José werd een welvarende stad met verharde wegen, straatverlichting en een tramlijn.

Tarrazu Arabica
Tarrazu is in de koffiewereld de bekendste regio van Costa Rica. De Zona de los Santos in Tarrazu is een gebied waar voornamelijk SHB (Strictly Hard Bean) koffie wordt verbouwd op hoogtes tussen de 1300 en 1700 meter. Naast Tarrazu zijn de Central en West Valley belangrijke koffieproducerende regio’s.

Kwaliteitsbeschrijving:
De termen Strictly Hard Bean (SHB) en Hard Bean (HB) worden gehanteerd om aan te geven op welke hoogte de koffie is verbouwd. De koffie die op hoogtes boven 1300 meter wordt verbouwd groeit langzamer, waardoor de boon stevig en compact wordt.

Heeft u een specifieke (bonen) wens?

Of heeft u vragen over ons proces of levertijd?

Wij besteden veel aandacht aan onze koffieimport en -export en hebben door onze jarenlange ervaring de mogelijkheid om specifieke bonen wensen te kunnen vervullen. Vanzelfsprekend op basis van levermogelijkheden.

Laat ons via onderstaand contactformulier weten waar u naar op zoek bent, en wij zullen binnen één werkdag reageren.

+31 (0) 341 370371
Mail ons