Koffie uit Ethiopie

Koffie uit Ethiopië.

De bakermat van koffie waar koffie in het wild groeit en waar, volgens de verhalen, ook het woord koffie vandaan komt. Sinds de 9e eeuw wordt koffie al als drank gemaakt in Ethiopië. De ontdekker van koffie… een geit.

Sidamo Arabica
Uit het gebied ten zuiden van Addis komt de Sidamo koffie. De koffie wordt verbouwd tussen de 1600 en 1900 meter hoogte. Onze voorkeur gaat uit naar de gewassen koffie uit dit gebied, te weten Sidamo Grade 2 en meer zeldzaam de Grade 1.
Ook wordt er in dit gebied ongewassen koffie geproduceerd; Sidamo Grade 4.

Yirgacheffe Arabica
Rond de plaats Yirgacheffe, wat overigens in de Sidamo regio ligt, wordt koffie voornamelijk verbouwd op kleinere plantages op een hoogte van ongeveer 1900 meter boven zeeniveau. Veel van de plantagehouders zijn lid van een coöperatie.

Djimmah Arabica
In het zuidwesten van Ethiopië ligt de plaats Jimma. Vanuit de nabijgelegen Illubabor regio komt het grootste percentage Djimmah koffie. Djimmah koffie is goed voor ongeveer 50% van de totale export van koffie uit Ethiopië. De meest bekende gradering de Grade 5 ook wel Mocca Djimmah genoemd.

Heeft u een specifieke (bonen) wens?

Of heeft u vragen over ons proces of levertijd?

Wij besteden veel aandacht aan onze koffieimport en -export en hebben door onze jarenlange ervaring de mogelijkheid om specifieke bonen wensen te kunnen vervullen. Vanzelfsprekend op basis van levermogelijkheden.

Laat ons via onderstaand contactformulier weten waar u naar op zoek bent, en wij zullen binnen één werkdag reageren.

+31 (0) 341 370371
Mail ons