Koffie uit Guatemala

Koffie uit Guatemala.

Waarschijnlijk hebben Jezuïtische missionarissen koffie in Guatemala geïntroduceerd in het midden van de 18e eeuw. Evenals in Costa Rica, is koffie door de toenmalige president Barrias gebruikt als een middel om de economie te stimuleren.

Antigua Arabica
Tussen de drie vulkanen Agua, Acatenango en Fuego ligt het Antigua koffiegebied. Het is een vallei met de plaats Antigua als basis, waaraan het gebied haar naam dankt. De koffie wordt verbouwd in het dal, dat al op een kleine 1600 meter hoogte ligt. De ligging van dit gebied is uniek, omdat de vulkanische aarde zorgt voor een stabiele vochtigheid het jaar rond.

Huehuetenango Arabica
Je spreekt dit Huehuetenango uit als Wee Wee Te Nango. Dit is een niet vulkanisch gebied dat tevens hoog boven zeeniveau ligt en tamelijk droog is. Koffie wordt hier verbouwd op ongeveer 2000 meter hoogte.

Coban Arabica
Gelegen in het noordelijke deel van Guatemala; een subtropisch gebied. De naam Coban komt vanuit het Maya dialect en betekent iets als ‘plaats van de wolken’. Dit heeft alles te maken met de regenval in het gebied, de bewolking en de hoge luchtvochtigheid.

SHB Arabica
Het kenmerk Strictly Hard Bean geeft aan dat de koffieplant op grote hoogte is geteeld en daardoor niet alleen een hoge kwaliteit kenmerkt, maar ook een uitmuntende smaak garandeert.

Heeft u een specifieke (bonen) wens?

Of heeft u vragen over ons proces of levertijd?

Wij besteden veel aandacht aan onze koffieimport en -export en hebben door onze jarenlange ervaring de mogelijkheid om specifieke bonen wensen te kunnen vervullen. Vanzelfsprekend op basis van levermogelijkheden.

Laat ons via onderstaand contactformulier weten waar u naar op zoek bent, en wij zullen binnen één werkdag reageren.

+31 (0) 341 370371
Mail ons