Plantation Arabica
Dit is de omschrijving van de gewassen India Arabica koffie
De indicatie Plantation AA, Plantation A en Plantation B verwijst naar de screensize (is maat) van de bonen.
Monsooned Malabar Arabica
Monsooned geeft aan dat deze, niet gewassen, Arabica bonen zijn blootgesteld aan het ‘monsooning’ proces. In de 18e eeuw werden de bonen vanuit het zuiden van India via houten zeilschepen vervoerd naar Europa. Tijdens deze reis werden de bonen blootgesteld aan luchtvochtigheid en de tropische zeewinden. Dit had invloed op de bonen en hierdoor kregen ze hun karakteristieke smaak. Om dit proces na te bootsen worden de bonen nu in goed geventileerde warenhuizen blootgesteld aan de tropische moessonwinden aan de Malabar kust. Gedurende 2-3 maanden ondergaan de bonen dit ‘monsooning’ proces om deze karakteristieke smaak te creëren. Ook voor de Monsooned koffie wordt voor de screensize de indicatie AA en A gehanteerd.
Cherry Arabica en Cherry Robusta
De benaming Cherry wordt gebruikt voor de traditioneel bereide zongedroogde koffie. De benaming Cherry wordt zowel voor Arabica, als Robusta gebruikt. Ook hier wordt door middel van letters de screensize aangegeven. Bijvoorbeeld India Robusta Cherry AA.
Parchment Robusta
Parchment Robusta is de gewassen Robusta uit India. In India zelf wordt de gewassen Robusta ook wel koninklijke koffie oftewel ‘Kapi Royale’ genoemd.