Koffie uit Indonesië

Koffie uit Indonesië.

De VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie), de eerste naamloze vennootschap en destijds het grootste handelsbedrijf ter wereld, wilde het monopolie op het gebied van koffie van de Arabische landen doorbreken. Het lukte hen om de zaden te bemachtigen en zodoende aan de basis voor de koffie cultuur van Indonesië te staan. Door een ernstige uitbraak van bladroest is de Robusta variëteit geïntroduceerd welke nu goed is voor het grootste deel van de koffieproductie.

Kalossi Arabica
Deze ongewassen bonen komen van Sulawesi, het vroegere Celebes. Het belangrijkste gebied voor koffie (Kopi in het Indonesisch) zijn de Toradja Highlands.  Sulawesi wordt gekenmerkt door een hoog ijzergehalte in de bodem waardoor de Kalossi een eigen karakter krijgt.

Mandheling Arabica
Mandheling is een merk of handelsnaam voor de koffie die wordt verbouwd in het noorden van het eiland Sumatra.

Lintong Arabica
In de omgeving van het Tobameer, een meer van meer dan 500 meter diep, wordt de Arabica koffie verbouwd. De benaming komt van het district Lintongnihuta.

Heeft u een specifieke (bonen) wens?

Of heeft u vragen over ons proces of levertijd?

Wij besteden veel aandacht aan onze koffieimport en -export en hebben door onze jarenlange ervaring de mogelijkheid om specifieke bonen wensen te kunnen vervullen. Vanzelfsprekend op basis van levermogelijkheden.

Laat ons via onderstaand contactformulier weten waar u naar op zoek bent, en wij zullen binnen één werkdag reageren.

+31 (0) 341 370371
Mail ons