Koffie uit Honduras

Honduras is een arm land, waar veel mensen werkzaam zijn in de koffieteelt.

Koffie uit Honduras.

In Honduras werd al koffie verbouwd voordat het land in 1821 onafhankelijk werd van Spanje. De gouverneur van Honduras, don Ramon de Anguiano, schreef in 1804 al dat de koffie uit Honduras vergelijkbaar was met de toenmalig beste koffie Moka (Mauritius) en Java (Indonesië). Tegenwoordig zijn er meer dan 100.000 families bezig met koffieproductie, waarbij het opvalt dat de gemiddelde leeftijd van de producenten aan het dalen is!

Regio’s:
– Copán (noordwesten van het land, grenzend aan Guatemala and El Salvador)
1,000 – 1,500 m. boven zeeniveau.
Marcala-Montecillos (zuidwesten)
1,200 – 1,600 boven zeeniveau.
– Opalca (noordwesten)
1,100 – 1,500 metres above sea level
– Agalta Tropical (oosten)
1,300 – 1,950 boven zeeniveau.
– Comayagua (centraal Guatemala)
1,000 – 1,500 boven zeeniveau.
– El Paraíso (zuidoosten)
950 – 1,950 boven zeeniveau.

Kwaliteitsbeschrijving:
De termen Strictly High Grown (SHG) en High Grown (HG) worden gehanteerd om aan te geven op welke hoogte de koffie is verbouwd.

Heeft u een specifieke (bonen) wens?

Of heeft u vragen over ons proces of levertijd?

Wij besteden veel aandacht aan onze koffieimport en -export en hebben door onze jarenlange ervaring de mogelijkheid om specifieke bonen wensen te kunnen vervullen. Vanzelfsprekend op basis van levermogelijkheden.

Laat ons via onderstaand contactformulier weten waar u naar op zoek bent, en wij zullen binnen één werkdag reageren.

+31 (0) 341 370371
Mail ons