Bijdendijk
COFFEE FROM NICARAGUA

NICARAGUA COFFEE

Continent: Central America
Height: 1100-1700 M.A.S.L.
Grading: Strictly High Grown (SHG)
Screen size: Screen 15-16
Varieties: Caturra, Catuai, Marsella
Processing Methods: Crops
Harvest Period: Between November – January
Total production: (expressed in 60kg bags) About 2,300,000
Momenteel wordt de meeste koffie in Nicaragua geproduceerd in de regio Nuevo Segovia, Matagalpa, Jinotega.De Strictly High Grown is de hoogste kwaliteit die op 1500 meter of hoger groeit waardoor deze aangeduid wordt als Strictly High Grown.
Bijdendijk kan u de volgende koffies aanbevelen:
- Nicaragua SHG
Deze koffie kenmerkt zich door een clean cup met noten zoals cacao, walnoot en fruit, een volle body met lage zoetheid en een milde zuurgraad.
WHAT COFFEE ARE YOU LOOKING FOR?

Feel free to reach out to us if you want to talk coffee! There is always someone within our team ready to help you
