Bijdendijk

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid bij Bijdendijk

Klimaatverandering en eerlijke koffieprijzen zijn vandaag terecht belangrijke thema’s, maar duurzaamheid is geen nieuw idee in de koffiewereld. Reeds bij de eerste internationale koffieovereenkomst in 1962 werd gesproken over de vraag hoe het overschot op de markt kon worden beperkt om de economische duurzaamheid te waarborgen.

Bij Bijdendijk hechten we als familiebedrijf veel waarde aan het opbouwen van sterke relaties gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Al vele jaren zetten wij ons in voor een ethische en verantwoorde handel in koffie. Koffie is een sector met een unieke ketenstructuur en relatie tussen boeren, tussenpersonen en branders.

Zonder de hardwerkende boeren geen koffie en dus geen Bijdendijk!

2010

Bijdendijk wordt Fairtrade (FLO) gecertificeerd.

Fairtrade is het meest erkende en vertrouwde duurzaamheidslabel ter wereld! Het is een wereldwijde organisatie die mede-eigendom is van meer dan 1,8 miljoen boeren en arbeiders die eerlijkere prijzen verdienen, sterkere gemeenschappen opbouwen en controle hebben over hun toekomst.

2012

Bijdendijk wordt BIO/Organisch gecertificeerd.

Het biolabel is een certificering van landbouwproductiemethoden zonder chemische producten. Deze vorm van landbouw is gebaseerd op respect voor levende organismen en natuurlijke cycli. Het beheert de productie wereldwijd door niet alleen het agrosysteem, maar ook de biodiversiteit, organische bodemactiviteiten en biologische cycli te bevorderen.

2016

Bijdendijk wordt UTZ gecertificeerd (nu onderdeel van de Rainforest Alliance).

Het UTZ-label staat voor duurzamere landbouw en betere kansen voor boeren, hun gezinnen en onze planeet. Het UTZ-certificeringsprogramma stelt boeren in staat betere landbouwmethoden te gebruiken, betere gewassen te verbouwen en meer inkomen te genereren. Ze leren hoe ze de arbeidsomstandigheden kunnen verbeteren, zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering en het milieu kunnen beschermen.

2017

Bijdendijk wordt Rainforest Alliance (RFA) gecertificeerd.

De Rainforest Alliance creƫert een duurzamere wereld door sociale en marktkrachten te gebruiken om de natuur te beschermen en het leven van boeren en bosgemeenschappen te verbeteren.

SUPPLIER CODE OF CONDUCT