Bijdendijk
KOFFIE UIT BRAZILIË
BRAZILIË KOFFIE
Continent: Zuid-Amerika
Hoogte: 600 – 1250 MASL
Cijfers: voornamelijk New York-cijfers
Scherm: Voornamelijk scherm 17/18
Rassen: Catuai, Caturra, Bourbon, Acaia, Obota, Mundo Novo
Verwerkingsmethoden: voornamelijk natuurlijk of ongewassen
Oogstperiode: tussen april en september
Totale productie: (uitgedrukt in zakken van 60 kg) Ongeveer 52.000.000, waarvan 80% arabica en 20% robusta.
Brazilië is een van de belangrijkste koffieproducerende landen ter wereld gezien het totale productievolume van dit land. De bekendste producerende regio’s zijn Cerrado, Santos, Sul de Minas, Parana, Pocos de Caldas, Mogiana, Bahia en Rio Minas. Elke regio wordt gekenmerkt door zijn eigen smaak.
De koffies uit Brazilië worden beschreven volgens de standaard eisen van de New York Stock Exchange (NY). De omschrijving NY 2/3 verwijst naar het aantal toegestane gebreken voor dit type koffie. De hoogste kwaliteit is NY 2 en de laagste is bijvoorbeeld NY 5/6.
Naast de kwaliteitsbeschrijving wordt de schermgrootte vaak een karakterisering genoemd. Dit is een verwijzing naar de grootte van de bonen. Deze bonen zijn groter dan scherm 17/18. De smaakprofielen in Brazilië worden beschreven met termen als strikt zacht, fijne kop en goede kop. De fijne beker is zachter van smaak dan de goede beker.
Bijdendijk kan u de volgende koffies aanraden:
• Brazilië NY 2 17/18 Cerrado Fine Cup
• Brazilië NY 2 17/18 Mogiana
• Brazilië NY 2/3 16+ Gele Bourbon
Deze koffies kenmerken zich door een zacht en schoon smaakprofiel met zoete frisse tonen met een lage tot gemiddelde zuurgraad.
WELKE KOFFIE ZOEKT U?
Neem gerust contact met ons op als je koffie wilt praten! Er staat altijd iemand binnen ons team klaar om je te helpen