Bijdendijk

KOFFIE UIT COSTA RICA

COSTA RICA KOFFIE

Continent: Midden-Amerika
Hoogte: 800 – 1700 MASL
Sortering: harde boon (HB) en strikt harde boon (SHB)
Soorten: Marsellesa, H1, H3, Tipica, Caturra, Catuai, Mundo Nova, Costa Rica 95, Hibrido Tico, Geisha, Villalobos, Villa Sarchi, Obatä, Bourbon, Venecia
Verwerkingsmethoden: Gewassen
Oogstperiode: tussen oktober – maart
Totale productie: (uitgedrukt in zakken van 60 kg) Ongeveer 1.500.000

De geschiedenis van Costa Rica heeft een sterke link met koffie. Nadat Costa Rica in het begin van de 19e eeuw onafhankelijk werd, schonk de regering koffiezaden aan geïnteresseerde boeren. Dit is om de economie te ondersteunen door middel van koffieproductie. Het plan werkte en de koffie-export floreerde de economie. San José werd een welvarende stad met verharde wegen, straatverlichting en een tramlijn.

Koffie in Costa Rica wordt voornamelijk geproduceerd in 3 gebieden, namelijk de Central Valley, West Valley en het Tarrazu-gebied. Tarrazu is de meest bekende regio van Costa Rica in de koffiewereld. De Zona de los Santos in Tarrazu is een gebied waar voornamelijk SHB (Strictly Hard Bean) koffie wordt verbouwd op hoogtes tussen 1300 en 1700 meter.

De termen Strictly Hard Bean (SHB) en Hard Bean (HB) worden gebruikt om de hoogte aan te geven waarop de koffie is verbouwd. De koffie die op hoogtes boven 1.300 meter wordt geteeld, groeit langzamer, waardoor de boon stevig en compact is, vandaar Strictly Hard Bean.

Bijdendijk kan u de volgende koffies aanraden:
• Costa Rica SHB
• Costa Rica SHB Tarrazu

Deze koffies worden gekenmerkt door een citrus en fruitig intens smaakprofiel met een ronde medium body en heldere frisse zuren.

WELKE KOFFIE ZOEKT U?

Neem gerust contact met ons op als je koffie wilt praten! Er staat altijd iemand binnen ons team klaar om je te helpen

KOFFIE KOPEN