Bijdendijk

KOFFIE UIT PERU

Bijdendijk-koffiekopjes

PERU KOFFIE

Continent: Zuid-Amerika
Hoogte: 1000 – 1800 MASL
Graad HB MCM Graad 1, Graad 2, Graad 3, Graad 4 en Graad 5
Schermgrootte: voornamelijk scherm 14-15
Soorten: Typica, Caturra, Catimor
Verwerkingsmethoden: Gewassen
Oogstperiode: september-december, kleine oogst tussen maart-juni
Totale productie: (uitgedrukt in zakken van 60 kg) Ongeveer 6.000.000

Land van de Inca’s vol geschiedenis en een lange geschiedenis met hoge beschavingen. Koffie werd al in de 18e eeuw verbouwd tot in het hooggelegen Machu Picchu-gebied.

Momenteel wordt de meeste koffie in Peru geproduceerd in de regio’s Junin, Cusco, San Martin en Cajamarca. De klasse 1 koffie uit Peru is de hoogste kwaliteit die groeit op 1200 meter of hoger, daarom wordt het ook wel Hard Bean (HB) genoemd. De koffie uit Peru wordt machinaal gereinigd, zodat een constante hoge kwaliteit koffie geëxporteerd kan worden (Machine Cleaned Mejorado, MCM).

Bijdendijk kan u de volgende koffies aanraden:

  • Peru HB MCM Graad 1

Deze koffie kenmerkt zich door een schoon kopje met noten als cacao, walnoot en fruit, een volle body met een lage zoetheid en een milde zuurgraad.

WELKE KOFFIE ZOEKT U?

Neem gerust contact met ons op als je koffie wilt praten! Er staat altijd iemand binnen ons team klaar om je te helpen

KOFFIE KOPEN