Bijdendijk

KOFFIE UIT TANZANIA

TANZANIA KOFFIE

Continent: Afrika
Hoogte: 1000-2500M.ASL
Beoordeling: AA Noord, AB
Schermgrootte: Scherm 16-18
Soorten: SL, Bourbon, Jackson
Verwerkingsmethoden: Gewassen
Oogstperiode: tussen juni-december
Totale productie: (uitgedrukt in zakken van 60 kg) Ongeveer 570.000

Mount Kilimanjaro is een van de meest bekende regio’s in Tanzania waar Arabica-koffie wordt geproduceerd. Deze ligt in het noorden van Tanzania. In het zuiden wordt ook koffie geproduceerd in de Mbeya-hooglanden. De koffie wordt voornamelijk geproduceerd door kleinschalige boeren. Net als in Kenia zorgt de vulkanische bodem, samen met de hoogte waarop de koffie groeit, voor een hoge en fruitige zuurgraad in de koffie.

Bijdendijk kan u de volgende koffies aanraden:
• Tanzania AA Noord-Kilimanjaro

Deze koffie kenmerkt zich door een fruitige en volle body, tonen van bessen en een hoge zuurgraad.

WELKE KOFFIE ZOEKT U?

Neem gerust contact met ons op als je koffie wilt praten! Er staat altijd iemand binnen ons team klaar om je te helpen

KOFFIE KOPEN